vineri, 14 mai 2010

Un dezavantaj sa fi in legalitate

Mi so facut a ma uita la un film seara trecuta. Pregatesc ceva de rontait ca sa mananc ca ciobanu in timp ce ma uit la un film dupa care ma uit prin vasta mea colectie de DVD-uri. Originale. Gasesc un film mai vechisor pe care nu l-am vazut de mult, ma asez comod si ma pregatesc pentru aproape doua ore de enterteinig.

Si aici incepe distractia. Avantajul filmelor pirat (nu ma intelegeti gresit, nu incurajez pirateria) este ca nu trebuie decat sa dai un dublu clic pe fisier si filmul porneste. In cazul meu, care deh... ma uit la filme originale... incepe mai intai cu avertismentu ca legea te va casapi daca reproduci si numai stiu ce faci cu DVD-u ala. Ok. am inteles mesajul.... Filmul e original, l-am cumparat...

Dar ca sa fie siguri baietii ca ai ineteles cum trebuie, mesajul dureaza cam 20 de secunde. Si asta e doar inceputul. Mesajul a fost pentru UK si Iere (sau cum io mai zice). Urmeaza mesajul pentru alta tara, in alta limba. Care dureaza inca pe putin 20 de secunde. In punctul asta deja intru in popcorn. Si nici nu pot da mai departe.

Se termina si mesajul asta. Vine altul in alta limba. Cu aceeasi durata de timp. Deja iau o gura de suc. Alt mesaj. Incep un sandvish. Inca un mesaj. Frate... tocmai am descoperit ca exista niste limbi de care nu am auzit in viata mea si ca mi se termina popcornul. Si tot continua asa, luand pe rand fiecare tara din Europa si nu numai.

Beau si ultima gura de suc. Urmeaza o limba a carei caractere cam seamana toate intre ele. Ma intind pe spate, imi aprind o tigara, ma uit pe tavan si rasuflu lung. De-al naibii nu se mai termina. Proviziile de rontait sunt cam gata si parca mi-o pierit pofta de film.

Intr-un final ma pune sa aleg intre versiunea originala si director's cut. Aleg una din ele, nu mai conteaza care. Ma duce intr-un meniu. Urmeaza distractia sa selectez limba si subtitrarea. Uau. Surpriza. Are si subtitrare in romana. Maaaare branza... Cu sufletul undeva prin zona gurii dau clic pe play. Mental brakedown: incep din nou mesajele. Unde cred ca fac ceva gresit, sau DVD-ul e nasol. Pentru ca dau next din sagetelele alea de langa play si dupa sirul ala lung de mesaje ma duce inapoi in meniu. UAT DA FAC?!

Nu stiu de ce, dar am o suspiciune ca mesajele alea reprezinta tot continutul DVD-ului. Sau o fi DEMO... Bag picioarele... Scot filmul de pe net. Stiu ca nu-i corect, si nu indemn pe nimeni sa faca la fel, dar eu unul am dat bani pe filmul asta si vreau sa-l vad.

Pana-i gata. ma bag la un joc.

Un comentariu:

  1. Intervin offtopic, insa nu am gasit o adresa de contact: Sunt Mihaela Butnaru, scriu la bookblog.ro, poti afla mai multe despre mine de acolo sau de pe blogul personal. Momentan lucrez la un studiu despre comunicarea pe bloguri si am nevoie sa imi raspunzi la 16 intrebari despre blogging. Daca te intereseaza sa participi la acest studiu, trimite-mi un e-mail la adresa mihaela.butnaru[at]gmail.com si iti voi da toate detaliile. Participind poti cistiga, prin tragere la sorti, un premiu surpriza.

    RăspundețiȘtergere